Od svog nastanka, razvoja u srednjem vijeku pa sve do danas, Varaždin je oduvijek bio grad kojeg su njegovi stanovnici voljeli, a gosti mu se divili i hvalili ga. Ovaj osebujan grad smješten na rubu panonske nizine, u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, snažno privlači posjetitelje te je oduvijek smatran jednim od najljepših gradova Hrvatske.

    

 

Više detalja

Često postavljena pitanja

Kako se liječi karijes?

Klasičnom terapijom, karijes se svrdlom odstranjuje sa zuba, nakon čega se na zub stavlja ispun ili plomba. Manje invazivna terapija karijesa je terapija laserom.

Može li se karijes spriječiti i kako?

Prevencija nastanka karijesa vrlo je značajna. Dobra i pravilna higijena, uz pravilnu prehranu je osnovni preduvjet prevencije karijesa. Redovne posjete stomatologu (jedan do dva puta godišnje) najsigurnija su metoda očuvanja zdravlja zubi i usne šupljine.

Kada se koriste inlay i onlay nadomjesci?

Inlay i onlay nadomjesci su odličan su izbor za velika oštećenja tvrdog zubnog tkiva kao i kod karijesa koji sežu u prostor između dva zuba ili pri ispunjavanju teško dostupnih mjesta. Uz to, oni su čvršći i dugotrajniji su od klasičnih ispuna te predstavljaju bolje estetsko rješenje.

Postavite nam pitanje