Kako bi stomatolog postavio ispravnu dijagnozu u bilo kojoj grani stomatologije, neophodni su suvremeni RTG uređaji. Za potrebe ovakve precizne dijagnostike koristimo moderni digitalni dentalni rentgen.

Ortopan je potpuna slika donje i gornje čeljusti s okolnim anatomskim strukturama. Iz njega dobivamo opće informacije o kostima glave, čeljustima i zubima. Intraoralna dentalna slika daje nam prikaz pojedinog zuba, detalje krune i korijena te okolnih struktura parodonta i alveoralne kosti. 

Digitalna  tehnologija za manje zračenja

Uporabom ove moderne opreme dobivamo visoko kvalitetne digitalne snimke koje su vrlo pogodne za manipuliranje, prikaz na računalu u svim veličinama, a izradom sigurnosnih kopija smanjuje se mogućnost njihovog gubitka.

Digitalna tehnologija omogućila je znatno smanjenje štetnog zračenja (i do 90%), pa su postupci snimanja za pacijenta i osoblje postali puno sigurniji. U našem studiju provodi se redovita stroga kontrola svih uređaja kako bi svi pacijenti i osoblje bili sigurni od neželjenog zračenja.

Poliklinika Galeković koristi najnoviji SOREDEX 3d digitalni rvg uređaj CRANEX 3D i GENDEX rvg digitalni uređaj za izradu manjih slika pojedinih zuba, koji su povezani sa računalima u svakoj ordinaciji, kako bi stomatolog imao što bolji uvid u pacijentovu situaciju.

Pruža vrhunske mogućnosti za preciznu dijagnostiku i detaljna planiranja postupaka u klinici. 

Bez prethodnog naručivanja

Pacijenti se za snimanje ne trebaju prethodno naručivati, a snimke se preuzimaju odmah na filmu, CD-u ili ih dostavljamo e-mailom.

Cranex 3DX je uređaj koji nudi široki spektar primjene kod 2D i 3D tehnologije snimanja, kako jednog zuba tako i područja cijele kranio – maksilofacijene regije. Svoju primjenu, zahvaljujući veličini polja snimanja, pronalazi i u dijagnostici u Otorinolaringologiji.

Kao šlag na torti je opcija koja nudi snimanje sa smanjenom dozom zračenja, a da slika pri tome ostaje nekompromitirana, kako  u 2D, tako i u 3D tehnologiji. AES (Automatic Exposure Setting) – automatsko podešavanje ekspozicije (prvi u svijetu) izračunava i nudi optimalnu dozu zračenja.

Cranex 3DX nastao je kao produkt 40 godišnjeg iskustva u stvaranju radioloških snimaka koji olakšavaju i ubrzavaju dijagnostiku, a pri tome nude istinske dijagnostičke vrijednosti.

Prava funkcionalnost za njegu pacijenata!

Najbolje performanse za najbolje igrače

  • Izvrsna kvaliteta slike u 2D i 3D tehnologiji potrebna za točnu dijagnozu
  • Omogućava odabir adekvatnog polja snimanja prema regiji interesa i dijagnostičkih zahtjeva. Nema potrebe za prekomjernim zračenjem pacijenata
  • Zahvaljujući Soredex Minidose opciji moguće je napraviti 3D dijagnostiku i kod osjetljivih pacijenta poput djece, ali i smanjiti dozu kod pacijenata kojima je potreba dijagnostika u više navrata.
  • Omogućava odabrati dozu po ALARA principu (As Low As Reasonably Achievable – što manje moguće)
  • Raznolike mogućnosti za optimiziranje snimanja
  • 5 veličina polja snimanja omogućavaju snimanja na glavi i vratu u veličinama 5×5 cm, 6×6 cm, 8×8 cm, 8×15 cm i 13×15 cm
  • Minidose funkcija omogućava izuzetno niske doze zračenja, a kod veličine polja od 5×5 cm je to na razini dnevnog pozadinskog (prirodnog) zračenja ili 1/5 doze standardnog panoramskog snimanja.
  • Na prikazanoj skali moguće je usporediti naše doze sa poznatim i svakodnevnim situacijama