Kako bi stomatolog postavio ispravnu dijagnozu u bilo kojoj grani stomatologije, neophodni su suvremeni RTG uređaji. Za potrebe ovakve precizne dijagnostike koristimo moderni digitalni dentalni rentgen.

Moderna oprema za preciznu dijagnostiku

Ortopan je potpuna slika donje i gornje čeljusti s okolnim anatomskim strukturama. Iz njega dobivamo opće informacije o kostima glave, čeljustima i zubima.Intraoralna dentalna slika daje nam prikaz pojedinog zuba, detalje krune i korijena te okolnih struktura parodonta i alveoralne kosti.

Uporabom ove moderne opreme dobivamo visoko kvalitetne digitalne snimke koje su vrlo pogodne za manipuliranje, prikaz na računalu u svim veličinama, a izradom sigurnosnih kopija smanjuje se mogućnost njihovog gubitka.

I do 90% manje štetnog zračenja

Digitalna tehnologija omogućila je znatno smanjenje štetnog zračenja (i do 90%), pa su postupci snimanja za pacijenta i osoblje postali puno sigurniji. U našem studiju provodi se redovita stroga kontrola svih uređaja kako bi svi pacijenti i osoblje bili sigurni od neželjenog zračenja.

Poliklinika Galeković koristi najnoviji SOREDEX 3d digitalni rvg uređaj CRANEX 3D i GENDEX rvg digitalni uređaj za izradu manjih slika pojedinih zuba, koji su povezani sa računalima u svakoj ordinaciji, kako bi stomatolog imao što bolji uvid u pacijentovu situaciju.

Pri odlasku pacijent dobiva ispis ortopanske slike na posebnoj grafo-foliji i cd-u.

Često postavljena pitanja

Zašto je parodontoza opasna?

Parodontoza ili bolest zubnog mesa i potpornog zubnog tkiva najčešći je razlog gubitka zuba. Zato ju je potrebno prevenirati, a ako se pojavi odmah potražiti pomoć stomatologa.

Kako smanjiti rizik od parodontoze?

Dobra higijena zubi i usta najbolja je zaštita od parodontoze. Redovni posjeti stomatologu i pridržavanje njegovih savjeta što se tiče održavanja higijene zuba mogu smanjiti rizik od pojave parodontoze.

Kako se liječi parodontoza?

Terapija uvijek počinje otklanjanjem naslaga kamenca i plaka kao glavnih uzročnika bolesti. Osim uklanjanja uzročnika potrebno je dubinsko čišćenje gingvalnih džepova. Ukoliko je bolest napredovala pristupiti će se uporabi lijekova za suzbijanje upale, a ponekad i kirurškom otklanjanju oboljelog zubnog mesa. Ukoliko se s liječenjem započne na vrijeme, izgledi za oporavak su uglavnom dobri.

Postavite nam pitanje