Kako bi stomatolog postavio ispravnu dijagnozu u bilo kojoj grani stomatologije, neophodni su suvremeni RTG uređaji. Za potrebe ovakve precizne dijagnostike koristimo moderni digitalni dentalni rentgen.

Moderna oprema za preciznu dijagnostiku

Ortopan je potpuna slika donje i gornje čeljusti s okolnim anatomskim strukturama. Iz njega dobivamo opće informacije o kostima glave, čeljustima i zubima.Intraoralna dentalna slika daje nam prikaz pojedinog zuba, detalje krune i korijena te okolnih struktura parodonta i alveoralne kosti.

Uporabom ove moderne opreme dobivamo visoko kvalitetne digitalne snimke koje su vrlo pogodne za manipuliranje, prikaz na računalu u svim veličinama, a izradom sigurnosnih kopija smanjuje se mogućnost njihovog gubitka.

I do 90% manje štetnog zračenja

Digitalna tehnologija omogućila je znatno smanjenje štetnog zračenja (i do 90%), pa su postupci snimanja za pacijenta i osoblje postali puno sigurniji. U našem studiju provodi se redovita stroga kontrola svih uređaja kako bi svi pacijenti i osoblje bili sigurni od neželjenog zračenja.

Poliklinika Galeković koristi najnoviji SOREDEX 3d digitalni rvg uređaj CRANEX 3D i GENDEX rvg digitalni uređaj za izradu manjih slika pojedinih zuba, koji su povezani sa računalima u svakoj ordinaciji, kako bi stomatolog imao što bolji uvid u pacijentovu situaciju.

Pri odlasku pacijent dobiva ispis ortopanske slike na posebnoj grafo-foliji i cd-u.