Dvorac Trakošćan

Nastao je u 13. stoljeću kao manja utvrda za nadzor puta od Ptuja prema bednjanskoj dolini. Od 1584. pa sve do početka drugog svjetskog rata drži ga vlastelinska obitelj Drašković, a svoj današnji izgled dobio je u 19. stoljeću.

Više detalja

Često postavljena pitanja

Kada dijete prvi puta odvesti stomatologu?

Idealno bi bilo da dijete prvi put posjeti stomatologa prije nego što budu potrebne neke intervencije ili popravci, a to je negdje poslije prvog rođendana. Na taj način preduhitrit ćete i da dijete od prijatelja u vrtiću ili školi čuje negativne komentare o odlasku kod zubara i razvije nepotrebni strah.

Zašto je važno čuvati mliječne zube?

Zdravlje mliječnih zuba jako je važno. Mliječni zubi važni su za žvakanje i probavni sustav. Također su važni za oblikovanje govora i pravilan izgovor, ali i za lijep dječji osmijeh. Uz to, oni čuvaju mjesto za pravilno nicanje trajnih zuba.

Što u slučaju oštećenja zuba?

Dječja zaigranost, nedostatak straha, sportske aktivnosti i različite druge situacije mogu dovesti do oštećenja mliječnih ili trajnih zuba. Bilo da je u pitanju lom krunice, korijena ili potpuno izbijanje zuba, vrlo je važno da Vaše dijete odmah odvedete stomatologu. Ukoliko se dijete aktivno bavi nekim kontaktnim sportom preporučamo izradu individualnog štitnika za zube (udlage) kako bi se spriječila povreda zuba u razvoju.

Postavite nam pitanje