Cad Cam tehnologija je najprecizniji i najmoderniji sustav za dentalno protetsku izradu, koji radi na način skeniranja vaše preparacije, kompjuterske 3d modelacije i same potpuno automatske izrade protetskih radova iz svih vrsta materijala. 

Što kod nas možete dobiti CAD CAM sustavom? 

CERCON bezmetalna keramika Cercon (Zirconium Oxide Zr02) je najpopularniji dentalni materijal današnjice, koji se koristi u protetske svrhe, gdje pridonosi važnosti njegova potpuna biokompatibilnost, visoka čvrstoča (1300 MPa) i transparentnost, što daje prirodnu estetiku zuba. Iz cercon-a kod nas se rade cercon-keramičke i potpune cercon krunice i mostovi (Zolid), inlay, overlay, ljuskice, nadogradnje zuba, implantološke nadogradnje i teleskopi. 

CoCr legura – metal keramika 

Dolaskom CAD CAM Amann Girrbach sistema, možemo zaboraviti na ručnu modelaciju iz voska, ulaganja iz uložnih mase, zagrijavanja, ljevanja i obrade legure, što je jedan cjelokupni proces koji dugo traje i gdje ljudska ruka lako griješi. Ovaj uređaj direktno na CoCr (čeličnom) bloku našu 3d kompjutorsku modelaciju obradi do najsitnijeg detalja, gdje se na takav objekt odmah stavlja estetski materijal, što opravdava čimbenik kvalitete i vremena. Ukratko… Čisto, precizno i brzo. 

Privremeni zubi i konačni 3d izgled 

Sa novim softverom TruSmile koji pruža AG Ceramill-ov MIND sustav, već nakon preparacije zuba pacijent može vidjeti svoj 3d zamišljeni izgled zuba, koji prema dogovoru ponajprije postaje privremeni (po želji), a može biti i konačan izgled. Privremena protetika je iz vrlo kvalitetnog kompozitnog materijala koji se sastoji iz tri boje, što pacijentu pruža vrlo zadovoljavajuću estetiku za vrijeme čekanja konačnog proizvoda. 

Teleskopi i implantološki abutmenti (nadogradnje) Cercon, CoCr, Ag, Ti