Sjajan i blistav osmijeh je nešto što ćemo prvo primijetiti na nakoj osobi. Ako osoba skriva svoj osmijeh, to može loše utjecati na samopouzdanje i uspjeh.

Zato je važno zube održavati sjajnima i zdravima.

S godinama se pigmenti iz hrane, pića, lijekova te kod pušača iz cigareta talože u zubnu caklinu i zubi gude svoju prirodnu boju. Izbjeljivanjem zubi vraća se njihova prvotna boja, bez oštećenja zubne strukture.

Najnaprednija i najsigurnija metoda

Postoji mnoštvo različitih načina izbjeljivanja, a u Poliklinici Galeković koristimo izbjeljivanje BEYOND lampom. Ono se pokazalo kao jedno od najnaprednijih, najučinkovitijih i najsigurnijih metoda. Brži rezultati izbjeljivanja postižu se uz pomoć halogene lampe od 150W koja emitira plavo svjetlo valne duljine od 480-520 nanometara, a koja aktivira BEYOND gel prethodno stavljen na zube.

BEYOND lampa za izbjeljivanje filtrira štetno ultraljubičasto svjetlo i znatno reducira toplinu kroz niz obloženih optičkih leća i 12.000 optičkih vlakana što smanjuje preosjetljivost zubi i ovakav način izjeljivanja zubi čini ugodnim i sigurnim za pacijente.

Tretman izbjeljivanja zubi provodi se u ordinaciji dentalne medicine pod profesionalnom kontrolom doktora medicine.

Postupak

 U prvoj fazi potrebno je pjeskarenjem sa zubi ukloniti zubni plak, očistiti zubni kamenac te zube ispolirati. U drugoj fazi zubi se izbjeljuju BEYOND lampom.

Tretman izbjeljivanja traje oko 1h, unutar kojeg se u 2-3 navrata na zube nanosti BEYOND gel čije se djelovanje aktivira BEYOND lampom. Zubi se na ovakav način izbjeljuju i do 8 nijansi, a do stabilizacije boje dolazi u periodu od 2 tjedna.

Učinak traje 2-3- godina

U tom periodu pacijentima se savjetuje izbjegavanje pigmentirane (obojene) hrane i pića, te cigareta jer se njihovom konzumacijom može kompromitirati rezultat izbjeljivanja.

Učinak izbjeljivanja traje prosječno 2-3 godine.